Surahallen

Författare: Sommarjobbande ungdom på Västmanlands läns museum, 2024
2000-talet
Spara
Enligt mig är Surahallen en av de bästa byggnaderna i Surahammar. Mestadels för de människor som vistas i hallen. Folk är alltid glada där och har inga problem med att visa det. Alla är jämt glada och goa när man kliver in där.

Hallen är placerad bredvid Sura IP och Mälarenergi Arena som används till många olika saker bland annat skola. Alla dessa byggnader ligger på Idrottsvägen och specifikt Surahallen ligger på Idrottsvägen 2.

Vi har ju även flera Surahammarlegender som spelat i hallen. Bland annat Sura Pelle som de flesta känner till. Pelle var känd för att skjuta de hårdaste puckarna och har skrivits om i flera låttexter bland annat ”Heja på, Sura blå” där både han och Ove Dahlberg nämns. Sedan har vi också den stora nya kändisen David Otter som är målvakt och har gjort en höjdarinsatts för Surahammars IF och har lyft hela laget på senare tid.

Jag har även andra upplevelser från hallen där jag bland annat spelat där och kört ismaskin, men framför allt alla matcherna.

Surahallen används även till många andra saker, såsom friåkning och till skolundervisning i alla åldrar. Jag själv minns hur vi gick ner till hallen redan i tvåan där jag gick i skolan. Jag har även andra upplevelser från hallen där jag bland annat spelat där och kört ismaskin, men framför allt alla matcherna. Det är ju som dom säger i låten ”När Sura spelar hockey, då sitter vi på läktarna”.