Hamre IP

Författare: Sommarjobbande ungdom på Västmanlands läns museum, 2024
2000-talet
Spara
När jag var liten tillbringade jag mycket tid vid Hamre IP, mest på konstgräsplanerna men också lite på dom vanliga gräsplanerna. Det var oftast med mina vänner och familj, men mest med vännerna. Det här var en plats jag alltid hade roligt på och jag alltid kunde känna mig trygg på, det fanns liksom alltid något att göra och man lärde känna nya vänner varje dag, så till slut blev vi en stor grupp som hade roligt och körde fotboll.

Jag har hängt på Hamre sedan jag var sex år gammal ända tills nu. Förut var det oftare på grund av tex kortare skoldagar och mer fritid och nu blir det mer sällan, bara vid träningar och såna tillfällen. Jag tror det här är en av de stora anledningarna varför jag älskar fotboll och kommer troligtvis göra det hela mitt liv, och det är jag väldigt glad över. För många av dom vännerna som jag lärde känna på Hamre IP är mina vänner nu och några är till och med mina närmaste vänner. 

På Hamre IP finns det fem elvamannaplaner, sex sjumannaplaner och tre femmannaplaner. Det är Skiljebo SK:s hemmaplan och där deras träningsanläggning ligger på. År 1977 fick man låna två planer på Hamre IP, men 1995 började det byggas ett klubbhus på Hamre IP. Det var där allt startade. Sen blev det bara fler och fler planer därefter. Under 2006 så gjorde de en stor satsning med till exempel kiosk och nya förråd, för dom hade precis gått upp i division ett där de hade publikrekord mot Västerås SK (VSK) där det var 2517 personer. Numera har de två stycken fina konstgräsplaner.