Skerike golf

Författare: Sommarjobbande ungdom på Västmanlands läns museum
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!
Väl där så kände jag direkt i atmosfären att detta skulle vara något jag skulle älska. Jag drog direkt in i deras shop och köpte en golfkeps innan jag ens hade rört en klubba.

Jag ska berätta om en plats som betyder väldigt mycket för mig.

Skerike Golfklubb är en golfklubb som startades 1992. Skerike har ej alltid varit en plats med arga golfare som slår ut sina bollar i vattnet, utan en fridfull plats med en väldigt fin kyrka och prästgård. Jag är däremot ej här för att prata om historien bakom platsen utan om platsen där jag började älska golf.

Det var tidig maj 2023 och alla mina vänner hade försökt få mig att börja köra golf. Jag tänkte alltid att det var en gubbsport utan en vinnare eller någon slags talang men efter veckor av tjat så gick jag med på det. Jag fick låna min kompis golfbag och drog direkt till min andra väns hemmaklubb Skerike GK. Väl där så kände jag direkt i atmosfären att detta skulle vara något jag skulle älska. Jag drog direkt in i deras shop och köpte en golfkeps innan jag ens hade rört en klubba. Sen går jag och min vän till första hålet, jag tar fram min klubba och slår ut. Jag har aldrig sett ett mer snett slag än det slaget, däremot så började jag enbart att garva och ett leende dök upp på läpparna. Ett leende jag aldrig hade upplevt med en annan sport. Det fina med golf är att du enbart spelar mot dig själv. I mina tidigare sporter såsom fotboll fanns det en klar förlorare och en klar vinnare. Visst, vinsterna smakade väldigt gott, däremot fanns det aldrig en hel match man gick runt och garvade och log. Det var just därför jag blev kär i golfen och ser fortfarande Skerike golfklubb som en helig plats.