Lyssna
Storyn

Historien om Västmanland

Historien om Västmanland sträcker sig från istid till idag. Berättelsen har formats och fortsätter utvecklas utifrån både stora och mindre händelser likaså invånarnas personliga berättelser om hur det var att leva och bo här. Under åren har industrier, organisationer och föreningar vuxit fram och med tiden kanske försvunnit. Från den lilla stugan till ståtliga slott har människor rymts i olika sociala sammanhang. Olika seder, sägner och brott har formats och bytts ut mot nya. Allt det här och så mycket mer ger tillsammans en bild av länets historia. 

Vi har tagit fram plattformen, men det är ni som har berättelserna. Det är era bidrag som möjliggör för oss att få berätta historien. Visst är det spännande!

Om oss

Vilka är vi?

Vi är många som är engagerade att nå ut och samla in länets kulturarv. Kulturarv Västmanland drivs av Region Västmanland tillsammans med länets tio kommuner; Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Västerås. Vi samarbetar även med kulturarvsaktörer i länet. 

Hör gärna av dig till oss om du har frågor kring webbplatsen, material, vill samarbeta med oss eller har övriga funderingar. 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.