Skogskojjan

Författare: Elev från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!
Platsen är viktig för mig för jag lärde mig bygga ett hus, mina småbröder lärde sig att bygga fågelholkar själva.

Min plats ligger i en skog bakom min mormor och morfar, ungefär i Travarbo. Skogsplatsen heter Skogskojjan och heter så för det är en koja/minihus som min familj har byggt för hand.

Skogskojjan heter just det för namnet ska vara lite udda, eftersom det egentligen stavas ”Skogskojan”. Man kan sova där så det är en våningssäng med tre sängar. Mina småbröder och min mamma sover längst ner. Jag sover i mitten och min storasyster sover längst upp. Vi har en kamin, ett köksbord och två stolar till. Ibland får man sitta i sängen och äta. Ute så har vi en grillplats och en bänk man kan äta vid. Vi tar våran/morfars fyrhjuling dit.

Platsen är viktig för mig för jag lärde mig bygga ett hus, mina småbröder lärde sig att bygga fågelholkar själva. Skogskojjan är ett väldigt bra ställe om man vill slappna av och vara själv. Man lär sig nya saker varje gång man är där. Vi brukar oftast vara där på helgerna men ibland åker min mamma dit för att plugga eller bara för att slappna.