Min plats är mitt hem!

Författare: Elever från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!
Här bodde jag i 3 år. Jag lärde mig att sova själv utan min mamma där. Jag började gå till skolan när jag var 5 år. Mina kusiner bodde där före mig. En gång så fastnade jag i en bebisgunga medans mamma gjorde mat. När jag fyllde 7 år spelade jag på mitt Xbox och spelade Fifa 2006.
Mitt rum gillar jag för jag brukar alltid vara där. Jag har en spel setup och gillar den. Jag bor i Arboga. Jag spelar boll på gatan eller på trädgården men nu kan jag inte spela boll på baksidan för vi har en pool. Men i mitt rum så har jag haft jätte jätte mycket Lego. Men det jag gillar mest är min spelratt och växelspak.
Jag gillar att vara hemma för jag kan spela där. Jag gillar att leka med min 2-åriga lillebror som har cancer. Vår baksida är väldigt mysig på kvällarna, på min baksida har vi byggt med massa trä och några lampor som sitter i golvet. Det är mest mysigt på kvällen då brukar vi grilla marshmallows.
Min plats är mitt hus och vi byggde det ungefär 2016-2017. Min pappa har ritat hela huset själv. Vi har gjort allt själva på insidan. Det kom med en lastbil i delar. Sen snickrade de ihop huset på plats. När vi beställde huset så tog det några månader innan det kom. Så allt är klart på insidan. Bara utsidan som inte är klar. Just nu så håller vi på med att planera om att bygga ett uterum. Men vi håller på med skissen och snackar om vad det ska va i den. Men huset är vitt och varje fönster har grått runt det. Jag har ett fotbollsmål och en studsmatta på baksidan och så har vi en tomt. Min syrras rum är längst åt höger, mitt rum är i mitten, och min mammas och pappas rum är längst åt vänster.
Min plats ligger i trädgården. Min plats är våran studsmatta. Jag hoppar där. Vi köpte den för 2 år sedan på IKEA tror jag. Våran förra, som stod på samma plats, blåste iväg och gick sönder. Jag gillar våran studsmatta för jag och min syster brukar hoppa där. Om jag blir svettig och behöver vila kan jag lägga mig ner och sola.