Min lekpark

Författare: Elever från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!

Min lekplats på Redskapsgatan

Jag kallar stället för ”Verktygsgatan” för stället ligger på Verktygsgatan. Lekplatsen heter Lekplatsen Redskapsgatan. Lekplatsen gjordes på 1970-talet. Jag har gått dit med mina grannar och min lillebror. Vi brukar gunga där. Det var en gammal kompis som visade mig platsen men även när vi slutat vara vänner så gick jag dit. Platsen är viktig för mig för att jag är ofta där på sommarn och jag har bra minnen därifrån.

Lekparken nära mig

Jag har valt en lekpark nära mig där jag bor. Den kallar jag för lekparken som är nära mig. Platsen ligger nära mig och mitt emellan skolan och jag går förbi den varje gång jag ska till skolan eller när jag går till min kompis. Jag tror att platsen har funnits i minst 100 år. Jag brukar öva på gymnastik vid fotbollsplanen. Jag hittade platsen när jag flyttade dit nära min kompis. 

Min lärares plats - Draklekparken

"Den är viktig för att jag leker där med min dotter. Hon har lärt sig att klättra där och hon är glad där. Hon tycker om att vara i skogen och leka i kojorna. Jag brukar fika där med min dotter, vi brukar gå till affären och köpa glass. Det är roligt när min dotter träffar nya kompisar där."