Engelbrektstatyn

Författare: Elev från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!
Alltid när jag satt i mitt rum brukade min pappa säga att den statyn vinkade åt mig!

Engelbrektstatyn är en staty i centrala Arboga utanför heliga Trefaldighetskyrkan. Mittemot statyn och kyrkan finns också ett paradhus.

För några år sen bodde jag i en av de väldigt stora lägenheterna. De svarta lägenheterna mittemot Heliga Trefaldighetskyrkan bodde jag alltså i! Jag kommer inte riktigt ihåg men jag tror att de var ungefär 200 kvadratmeter, men som sagt, jag kommer inte ihåg så jag får ta det med en nypa salt.

Det var kul att bo där, jag hade lekrum och ett bra liv, men tillslut blev det för stort så pappa flyttade tillbaka till Stockholm där han bodde innan (mina föräldrar är skilda). Men anledningen till att jag valde just den statyn är för att ett av fönstren i mitt rum var riktat mot just statyn, så alltid när jag satt i mitt rum brukade min pappa säga att den statyn vinkade åt mig! Och det var helt sjukt för den tittade faktiskt nästan upp på mig!