Degelugnsvägens lekpark

Författare: Elever från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!

Våran plats ligger i en park i vårt kvarter. Jag och min kompis brukar kalla den ”Lekplatsen i kvarteret”. Fast den heter egentligen ”Lekplats Degelugnsvägen”. Vi brukar gunga på gungorna, äta glass på sommaren, åka pulka/madrass på vintern och sitta i klätterställningen och prata. Området byggdes runtomkring år 1977. Jag hittade platsen i närheten vart jag bor. Sen gick jag dit ofta, sen när jag och min kompis blev vänner gick vi dit tillsammans. En rolig sak som har hänt på platsen är att jag och min kompis åkte pulka o åkte på ett gupp, så vi flög upp i luften o krockade, sen började vi skratta.

Jag har valt att skriva om en lekpark hemma hos mig. Vi brukar kalla den för lekparken när jag ska möta någon eller om jag pratar om lekparken. Jag går förbi lekparken när jag går hem och till skolan. Jag brukar vara där med mina vänner för min kompis bor lika nära som mig. Där brukar vi åka pulka på vintern och på sommaren brukar vi sparka sparkcykel och leka. Det finns gungor, sandlåda, en stor rutschkana och en liten lekställning med en liten rutschkana. Jag brukar ha kul när vi går dig och vi brukar leka mycket och skratta. Vi har upplevt mycket där som skratt och tårar. Vi har skapat så mycket minnen att jag inte ens kan välja en. Jag tror den har funnits där i 15 år. När jag flyttade dit så fanns den där och jag flyttade ditt för 12 år sen.