Brödernas Arena - Ishallen i Arboga

Författare: Elever från Ladubacksskolan åk 5
2000-talet
Spara
Den här artikeln är en del av projektet KulturarvsberättARna där barn och unga från Västmanland utforskar och delar med sig av sina berättelser. Hör deras viktiga röster!
Ishallen eller Brödernas Arena som vi brukar kalla den, ligger bredvid Stureskolan och tågstationen i Arboga. Här brukar jag träna, spela match, kolla på match, fysträna och åka inlines ibland. Jag började spela hockey här och tittade även på när min pappa spelade match. På den här platsen har jag lärt mig åka skridskor, träffat nya kompisar. Och en av de sista matcherna för säsongen 2021/2022 stod vi i en klack och sjöng och hoppa.
Brödernas arena är viktig för mig för där har jag mina hockey träningar och fysträningar. Jag gillar den också för att den är liten och lagom storlek så att man inte behöver gå jättelångt runt allt. Jag tror den har funnits från år 1985. Något som är intressant med platsen är att Arboga och Färjestad har kört match där mot varandra. Jag tycker också om den för jag tränar med mitt lag och kör matcher där också och det jag gillar mest med ishallen är att den har en vip som jag brukar sitta i på a-lags matcherna.
Jag valde Ishallen / Brödernas arena för jag lärde mig att åka skridskor med min morfar där. Jag brukar vara där nästan varenda dag på vintrarna. Ishallen byggdes 1985. Jag lärde mig att åka skridskor sen slutade jag hockey, sen började igen. Det e det bästa jag vet jag . Vi tränar på somrarna också då kör vi inlines matcher och hockey fyss med vikter och sånt.
Brödernas arena ligger vid tågstationen, Sturevallen, Sturehallen och Stureskolan i Arboga. I ishallen kör jag mest hockey men jag tittar också på match. I slutet av säsongen 2021/2022 så står jag och mina kompisar i klacken.
Brödernas Arena eller ishallen som vi brukar kalla den ligger vid Tågstationen och Stureskolan i Arboga. I ishallen kör jag främst ishockey och spelar matcher. Jag valde ishallen för att jag älskar hockey och umgås med mina vänner där hela tiden. Jag började spela ishockey/skridskor där. I några av dom sista A-lags hemmamatcherna stod jag i klacken och sjöng och hoppade. Platsen är mest viktig för mig för att jag vill bli hockey proffs och jag har fått många vänner där.
Jag lärde mig att åka skridskor i denna ishall Och därför är det ett stort minne för mig. Jag började i hockey 2017. Nu har jag kört i 4 år och jag tycker fortfarande det är jätteroligt. Det ligger i Arboga, Västmanlands län. Jag hitta platsen genom att fråga mamma om hon kunde åka med mig dit. Den blev skapad 1968. Jag känner mig säker när jag är i ishallen. Jag brukar vara där varannan dag på vintern.